Home     Agenda    De Buurt     Organisatie    Activiteiten    Foto-Album    Tips    Contact

 

 

 
 

Laatste Nieuws

 
     
 


Zaterdag 29 september is het 12e individuele Jeu de Boules toernooi van de Kruidenbuurt op de banen aan de Basielhof.

 

 

De laatste jaren waren het gezellige feestjes dus schroom niet en geef je op. Heb je zelf geen ballen laat het weten dan liggen ze voor je klaar.

Om 13:00 uur begint het individueel jeu de Boules toernooi op de banen aan de Basielhof.

Deelname is gratis.

Elke wedstrijd speel je met een andere partner.

De wedstrijden hebben een vaste tijdsduur.

De uitslag telt individueel mee en om ong. 17:00 uur krijgen we de prijsuitreiking van het toernooi en worden de resultaten van de 11e competitie bekend gemaakt. Voor een hapje en een drankje tijdens het toernooi wordt gezorgd.

Men kan zich nu opgeven per e-mail bij c.lodewijks@ziggo.nl . Of gooi even een briefje in de bus op Basielhof 43. Geef daar ook bij aan of je om 10:00 uur even mee wilt helpen een tent op te zetten, enkele banen aan te harken en enkele grasbanen uit te zetten. Na het toernooi weer wat hulp bij het afbreken. (alle hulp is welkom)

Ivm het maken van het wedstrijdschema en doen van inkopen graag op tijd aanmelden.

 

De BuurtWhatsApp.

In een aantal straten (Tijmhof en een deel van de Waterkerslaan, Wijnruit en IJskruid) binnen de Kruidenbuurt zijn er al actieve BuurtWhatsAppgroepen. In andere straten (Alsemhof) wordt er op korte termijn gestart. Stichting Buurtbeheer Kruidenbuurt ondersteunt deze initiatieven graag en voert hierover ook overleg met politie en gemeente.

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad, door middel van de mobiele telefoon of een computer/laptop/tablet. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen bewoners zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie worden overgegaan.

De BuurtWhatsapp kan technisch en praktisch niet te groot zijn; er zijn maximaal 50 deelnemers in 1 groep mogelijk. Een groep per straat of een paar straten lijkt dus logisch. Zo’n groep heeft een beheerder en als de beheerders in aangrenzende groepen bij elkaar in de groep zitten kan een melding ook snel over de andere groepen verspreid worden. Het gebied dat in de gaten wordt gehouden wordt zo vergroot.

Wil je beheerder worden van de BuurtWhatsapp in jouw straat laat ons dat dan weten via info@kruidenbuurt-oosterhout.nl

We voorzien je van de benodigde uitleg en een informatiepakket waarmee je straatbewoners kunt vragen mee te doen in de groep en brengen je in contact met andere beheerders voor het uitwisselen van ervaringen. Er hebben zich al buurtgenoten aangemeld om deel te nemen met BuurtWhatsApp. Een veilige Kruidenbuurt, daar zorgen we eerst   zelf voor.

 

Voorkom ongewenst bezoek met de feestdagen.

Met Kerst en Oud & Nieuw zoeken veel mensen hun familie en vrienden op. Dat weten helaas ook inbrekers. Die slaan juist dan hun slag. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt? Inbrekers hebben een hekel aan licht, dus zet ze vol in het licht

Overhoop
Frans ter Beek trof vorig jaar na een nachtmis met kinderen en aanhang zijn woonkamer overhoop aan. Zijn digitale fotocamera was verdwenen. ‘Met daarop foto’s van mijn eerste kleinkind. Heel jammer. Het is verschrikkelijk dat er iemand bij je thuis is geweest en aan je spullen heeft gezeten

Licht
Politiechef Hans Vissers: 'Inbrekers hebben een hekel aan licht. Buitenverlichting maakt een inbreker zichtbaar en dat wil hij niet. Zorg dus voor goede buitenverlichting, die automatisch aan gaat als het donker wordt, eventueel met een bewegingsmelder.' Het is ook belangrijk dat het lijkt alsof er iemand thuis is, bijvoorbeeld door binnen een lamp te laten branden op een tijdschakelaar

Bel 112
Hoort of ziet u iets ongewoons? Een verdachte auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een raam dat aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. We kunnen beter een keer te veel komen dan een keer te weinig

Website en Youtube
Kijk op politie.nl bij het onderwerp woninginbraak. Op Youtube vindt u preventiefilmpjes tegen diverse inbraakmethoden. Zoek op 'inbraakpreventie politiebrabant'

 

 

 

 
     
     

© Stichting Buurtbeheer Kruidenbuurt              Datum laatste wijziging 08-09-2018                Webdesign Peter Wassenaar

     
 

Naar Homepage