foto sint 2010 

Home     Agenda    De Buurt    Organisatie    Contact   Foto Album    Tips

     
 

Activiteiten

 
     
  Het is gebleken dat er een grote behoefte is aan periodieke, laagdrempelige activiteiten of projecten binnen de wijk. Bovendien bevorderen deze activiteiten de sociale cohesie binnen de wijk.

De diverse activiteiten of projecten zijn:

Wandelen 
Iedere woensdagochtend van 9.30 vanaf de parkeerplaats van de Papendonk tot c.a. 11.00 uur. Wil je mee? Bel Ans Onderdelinden, Wijnruit 19, tel: 0162 452833.  Of zorg gewoon dat je er ter plaatse bent.
Fietsen  
Zondagmorgen om de week van 9.30 vanaf de parkeerplaats Papendonk tot c.a. 12.00 uur 
 een tocht van 25 tot 30 km. Wil je mee? Bel
 Lot de Graaf, Lavendelhof 33,
 tel: 0162 453430. Of zorg gewoon dat je er ter
 plaatse bent.
Barbecue en fietspuzzel-tocht
Afhankelijk van de aanmeldingen zal om de 2-4 jaar een barbecue en fietspuzzeltocht worden georganiseerd. Fietstocht van ca. 25 km. Tijdens de fietstocht moeten vragen beantwoord worden en worden er spelletjes gedaan.
Aansluitend is er een barbecue op het terrein van het Florijn College. Zie ook berichten in bulletin.
Koken  
Afhankelijk van de aanmeldingen willen we de kookclub opnieuw opstarten. Voor € 17,50 kook
 je 3 gangen onder het genot van een drankje. Samen zoeken we naar nieuwe recepten, smaken en technieken. Daarna genieten we van het resultaat. Wil je meedoen of komen kijken? Bel naar Hans Moviat,
tel: 0162 470595, of
mail:
hans.moviat@gmail.com
Bridgen
Bij voldoende belangstelling.
Contactpersoon: Paul van den Heijkant. Email: heijk012@planet.nl
Zie ook berichten in bulletin.
Nieuwjaarsreceptie
Dit is een activiteit wat v/a 2018 gecombineerd is met de lichtjesoptocht (zie verderop)
.
Zie ook berichten in bulletin.
Kruidenbuurt Schoon
Elk jaar willen we in aansluiting op de landelijke dag Nederland Schoon met elkaar onze Kruidenbuurt schoon gaan maken. We hopen dat veel bewoners oud en jong, net als vorige jaren mee willen helpen.
Zie ook berichten in bulletin.
Straatspeeldag
Elk jaar in juni wordt ook in de Kruidenbuurt weer een straatspeeldag gehouden. Het realiseren van deze dag is sterk afhankelijk van ouders en vrijwilligers die mee willen helpen deze dag tot een succes te maken.
U wordt op een later tijdstip verder geïnformeerd.
Zie ook berichten in bulletin.
Jeu de Boulescompetitie.  Eind april maken we de banen aan de Basielhof speelklaar. De competitie (doublettes)wordt gespeeld van mei tot Burendag. Er zijn geen vaste speeldata, je bepaalt met je tegenstander het tijdstip van spelen.
Op of rond burendag is het
Jeu de boulestoernooi. Contactpersoon: Kees Lodewijks, email: c.lodewijks@ziggo.nl) Zie ook berichten in bulletin.
Voetbaltoernooi
bij voldoende belangstelling.
Zie ook berichten in bulletin.
Leesgroep
Eenmaal per maand op woensdagmiddag wisselend bij de deelnemers thuis. Lees je ook mee? Neem even contact op met Riëtta Vosselman tel. 0162 452177 of mail: riettavosjan@hotmail.com  Bij voldoende aanmeldingen helpt Riëtta met het opzetten van een extra leesgroep.

Golftoernooi
 Wil je meedoen? Bel met Theo Janssen, tel: 06 52715564 of
mail:
tj47janssen@gmail.com

Sinterklaasfeest bij voldoende belangstelling in november in Effent. Zie ook berichten in bulletin. Project BURENHULP Het principe is simpel: iedereen in de buurt heef de sticker “Burenhulp” met een informatiefolder ontvangen. Wie de sticker op zijn voordeur heeft geplakt, geeft aan hulp te willen bieden aan buurtbewoners ........Lees verder

AED
We hebben getrainde mensen in de buurt die in een noodgeval kunnen reanimeren en die ook de drie beschikbare AED-apparaten kunnen bedienen. Hiermee wordt onze buurt veiliger.
Wil je ook opgeleid worden en deze nuttige kennis steeds onderhouden?  Of wil je meer informatie? Bel met Theo Janssen, tel: 06 5275564 of mail:
tj47janssen@gmail.com

 

Lichtjes optocht
Als aan het einde van de kersttijd de lichtjes uit de kerstbomen gehaald worden, is er nog een optocht met verlichte fietsen door de buurt. Er worden net als bij de 11-stedentocht stempels gegeven. De kinderen krijgen nog een spannend verhaal en gaan dan naar bed. Na de tocht is er nog een gezellig samenzijn voor iedereen in de Kruidenbuurt en wensen we elkaar, onder genot van een drankje, alles wat goed is, .
Kom ook met of zonder kind. Hou ons Bulletin en de flyers in de gaten. Meer weten? Bel met Harry Weijers, tel: 0162 471030 of mail
info@weijersadvies.nl

 

Buurtfeestjes

Wil je met enkele buren, de straat of hof een eigen feestje, of iets voor de kinderen, organiseren om de samenhang van je omgeving te verbeteren? (of gewoon voor de gezelligheid
Bel naar Stephan Peute, tel: 0162 430298 of mail
peute@yahoo.com  om te zien of er mogelijkheden zijn voor subsidie.
 

 

Wilt u meedoen met de een van de activiteiten? Neem dan contact op met
bovenstaande trekkers:

 

 

 
     

© Stichting Buurtbeheer Kruidenbuurt             Datum laatste wijziging 19-01-2020               Webdesign Peter Wassenaar

 

 

 
 

Naar Homepage