Nieuwsoverzicht 2008

 
 

Home  |  Foto Album

 
     
 

Nieuws overzicht 2012
Nieuws overzicht 2011
Nieuws overzicht 2010

Nieuws overzicht 2009

 
     
     
 

Voorruit woning ingegooid en wieldoppen auto gestolen in Lavendelhof
 
Bij een woning op de Lavendelhof is in de week van 15 december een steen door de voorruit gegooid.
In de nacht van 22 op 23 december zijn op een parkeerplaats op de Lavendelhof wieldoppen van een auto gestolen.
 
TIPS
 
- Mocht u ook slachtoffer zijn van vernielingen of diefstal, doe dan altijd aangifte bij de politie. De politie heeft deze gegevens nodig om te weten wat er in de wijken gebeurt en kan daar zijn inzet op richten.
- Meld dit soort dingen ook bij de straatvertegenwoordiger of via de website, zodat wij met de wijkagent kunnen overleggen wat eraan gedaan kan worden.
- Mocht u iets vreemds zien of horen, aarzel dan niet en meld dit DIRECT bij de politie. Is de dader nog aanwezig dan belt u 112, anders 0900 8844.
- Natuurlijk kunt u ook een extra rondje in de buurt lopen of rijden.
 

Wethouder Hans van Brummen plakt de eerste burenhulp sticker

In de Oosterhoutse Kruidenbuurt hebben de bewoners het project burenhulp gestart om de betrokkenheid bij elkaar te vergroten. Dinsdag 16 december plakte wethouder Hans van Brummen de eerste sticker op de voordeur van Lilian van de Wiel, voorzitter van de buurtvereniging. Van Brummen noemde het idee briljant: het is zo eenvoudig maar past helemaal in ons idee van allemaal meedoen en de sociale samenhang en de leefbaarheid in de buurt bevorderen. "

Sticker
Het principe is simpel: iedereen in de buurt heef de sticker “Burenhulp” met een informatiefolder ontvangen. Wie de sticker op zijn voordeur heeft geplakt, geeft aan hulp te willen bieden aan buurtbewoners. Dat kan van alles zijn: van even oppassen op de kinderen tot de planten water geven tijdens vakanties, van een keer de kliko buiten zetten tot het instellen van de tv en dvdrecorder. Meedoen is vrijblijvend.  Als je er niet bent of het je uitkomt kan je ook één van de andere buren inschakelen.

Auto starten
“Het zijn kleine dingen, die heel veel voor een ander kunnen betekenen”,vertelt Paul van den Heijkant uit de Kruidenlaan. “Onze buurvrouw belde onlangs bij ons aan omdat haar auto niet wilde starten en vroeg of wij haar even naar het ziekenhuis wilde brengen. Natuurlijk, zeiden we, en als je ons de autosleutels geeft dan proberen we je auto ook te starten met startkabels. Dat hebben we gedaan en toen nog even een rondje gereden om de accu op te laden. Een uur later  hebben we haar met haar eigen auto opgehaald uit het ziekenhuis.”

Vrijblijvend
Voorwaarde voor Burenhulp  is dat het incidenteel en vrijblijvend moet zijn.  Als je één keer iemand geholpen hebt, betekent dat niet dat je het de volgende keer weer moet doen. En wat er uit voortkomt, bepaal je zelf. Als je besluit om in het vervolg altijd de kliko buiten te zetten voor je oude buurvrouw, dan doe je dat uit vrije wil en niet omdat je je verplicht voelt.  Als iemand structurele hulp nodig heeft, dan zijn daar andere instanties voor. 

Geen sociale controle
Lilian van de Wiel woont op de Wijnruit en is voorzitter van het coördinatieteam Buurtbeheer Kruidenbuurt. “Mensen hoeven niet bang te zijn voor overdreven sociale controle. Met deze actie willen we de saamhorigheid, de leefbaarheid en de veiligheid in de buurt verbeteren.  We willen de bewoners stimuleren elkaar te laten weten dat ze voor elkaar klaar staan. Maar het is zeker niet de bedoeling dat mensen het gevoel krijgen dat ze gecontroleerd worden.”  (Geschreven door Bianca Galesloot)

Motorfiets uit afgesloten garage Dillehof gestolen

Tussen ma 24-11-2008 23.30 uur di 25-11-2008 23.30 uur is er aan de Dillehof een motorfiets weggenomen vanuit een afgesloten parkeergarage onder het appartementencomplex.

Het betreft een zogenaamde zelfbouw Harley Davidson type Devils Deuce (naked bike), kleur grijs metallic.

Vernielingen auto's in Kruidenbuurt

Er zijn op parkeerplaatsen bij de 2e ingang van de Basielhof 6 auto’s vernield en op een parkeerplaats op Lavendelhof van minstens e auto’s vernield.

Deze 10 bewoners hebben in ieder geval aangifte gedaan bij de politie

Tips:

-     Mocht ook uw auto vernield zijn, doe dan altijd aangifte bij de politie.

-     Als de dader niet bekend is kunt u dat digitaal doen via www.politie.nl

-     Meld de vernieling van uw auto ook bij buurtbeheer Kruidenbuurt via de straatvertegenwoordiger of de website. Zij kunnen dan met de wijkagent overleggen voor mogelijke acties.

-     Mocht u weten wie de dader(s) is (zijn) neemt u dan contact op met de politie via 0900 8844 of meld het anoniem via 0800 7000

-    Ziet u verdachte personen meld dit dan ook bij de politie via bovenstaand nummer

Ziet u dat een auto vernield wordt, bel dan 112

 

Gevonden: kindermountainbike
Dankzij oplettendheid van een bewoner is op zaterdag 8 november een damesfiets, merk Sparta, gevonden in de Waterkerslaan. Voor informatie kunt u terecht bij de politie via 0900 8844.

 

Zeer geslaagd Sinterklaasfeest in Kruidenbuurt

Op vrijdagavond bracht Sinterklaas met pieten een bezoek aan de Kruidenbuurt. In het Florijn College zaten de kinderen met ouders en opa’s en oma’s vol spanning op de Sint te wachten. Terwijl de kinderen aan het zingen waren kwam de Sint met zijn hoofdpiet en nog 3 pieten binnen. Hij was erg blij dat hij in de Kruidenbuurt op bezoek kwam. Na een welkomstwoord aan de Sint openden de 4 enthousiaste pieten de avond met een dansje op het liedje “Hiep Hoera”. Iedereen in de zaal deed volop mee en er waren zelfs een paar kinderen die op het podium mee dansten met de pieten. Alle kinderen mochten om de beurt bij Sinterklaas komen. Ze kregen dan een leuk cadeautje en niet te vergeten lekker snoep. Ook de pieten besteedden heel veel aandacht aan de kinderen. Zelfs toen de Sint al lang naar het volgende adres vertrokken was, bleven de pieten nog met de kinderen spelen. Die genoten daar met volle teugen van.

Tijdens de avond was er zowel voor de kinderen als volwassenen door buurtbeheer Kruidenbuurt gezorgd voor voldoende drinken en iets lekkers.

Gevonden: kindermountainbike
Dankzij oplettendheid van een bewoner is op zaterdag 8 november een damesfiets, merk Sparta, gevonden in de Waterkerslaan. Voor informatie kunt u terecht bij de politie via 0900 8844.

 

Zeer geslaagd Sinterklaasfeest in Kruidenbuurt

 Op vrijdagavond bracht Sinterklaas met pieten een bezoek aan de Kruidenbuurt. In het Florijn College zaten de kinderen met ouders en opa’s en oma’s vol spanning op de Sint te wachten. Terwijl de kinderen aan het zingen waren kwam de Sint met zijn hoofdpiet en nog 3 pieten binnen. Hij was erg blij dat hij in de Kruidenbuurt op bezoek kwam. Na een welkomstwoord aan de Sint openenden de 4 enthousiaste pieten de avond met een dansje op het liedje “Hiep Hoera”. Iedereen in de zaal deed volop mee en er waren zelfs een paar kinderen die op het podium mee dansten met de pieten. Alle kinderen mochten om de beurt bij Sinterklaas komen. Ze kregen dan een leuk cadeautje en niet te vergeten lekker snoep. Ook de pieten besteedden heel veel aandacht aan de kinderen. Zelfs toen de Sint al lang naar het volgende adres vertrokken was, bleven de pieten nog met de kinderen spelen. Die genoten daar met volle teugen van.

Tijdens de avond was er zowel voor de kinderen als volwassenen door buurtbeheer Kruidenbuurt gezorgd voor voldoende drinken en iets lekkers.

 

Politie arresteert drie jongens na brandstichting bij school
OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagmorgen rond 07.30 uur drie minderjarige jongens (14, 15 en 15 jaar) uit Oosterhout aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting. Een docente van een basisschool aan de Kruidenlaan zag woensdagmiddag 15 oktober een flinke steekvlam bij de toegangsdeuren van de bij de school gelegen gymzaal. Vervolgens zag ze twee jongens wegrennen. De beide deuren raakten zwaar beschadigd. De politie kon een dag later een 12-jarige jongens uit Oosterhout aanhouden, nadat hij zich vrijwillig op het bureau had gemeld. Uit daaropvolgend onderzoek kwamen de namen van de drie bovengenoemde verdachten naar boven. Het drietal is op het bureau verhoord en daarna aan hun ouders overgedragen. De politie onderzoekt of de vier verdachten ook verantwoordelijk zijn voor diverse vernielingen aan onder andere auto's op een aantal locaties in Oosterhout.

Gevonden: kindermountainbike
Dankzij oplettendheid van bewoners is zondag 19 oktober op de Effentweg in de hut bij het talud een kindermoutainbike, merk Batavus gevonden. Voor vragen kunt u terecht bij de politie via 0900 8844

Jeugdige brandstichter aangehouden in Oosterhout

De politie heeft donderdagmiddag een 12-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden die betrokken is geweest bij het in brand steken van de deuren van de basisschool aan de Kruidenlaan.  Het onderzoek naar de andere dader wordt vervolgd

Woensdagmiddag rond 16.10 uur ontdekte een leerkracht die op school zat te werken dat er door vandalen brand werd gesticht. De onderwijzeres zag dat er een steekvlam onder de hoofdingang van de gymzaal door naar binnen kwam. Ze zag nog twee jongens hard wegrennen. De twee deuren van deze ingang zijn zwaar beschadigd. In het roet was een tekst geschreven met een naam en een afkorting. De politie nam een aangifte op van de docent. Er bleek de dag ervoor ook al een brandje gesticht te zijn. De politie stelde de gemeente in kennis, waarna door zowel politie als door Handhaving extra toezicht werd gehouden. Ook het Buurtbeheer Kruidenbuurt werd geïnformeerd

Tijdens het onderzoek kwam de politie op het spoor van één van de vermoedelijke daders. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de verdachte aan te houden. Hij vertelde dat hij op het winkelcentrum Arkendonk wasbenzine had gekocht. Samen met een andere jongen had hij de inhoud van de fles op de gymzaaldeur gegoten om daarna met een aansteker de deur in brand te steken. Hij schrok van de steekvlam die ontstond en was daarna met de andere jongen snel weggefietst. De politie stelt nog een onderzoek in naar de mededader

Brandstichting gymzaal basisschool de Hobbit - 16 oktober 2008

Op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 oktober is er bij de ingang van de gymzaal van basisschool de Hobbit brand gesticht. Wij willen iedereen vragen om een extra op te letten als je in de buurt komt van de ingang van de gymzaal bij basisschool de Hobbit. Die is gelegen aan het paadje tussen de parkeerplaats van school en het veld met de jeu de boulesbaan. Loop eventueel een extra rondje, zodat er meerder sociale controle is. De laatste brandstichting is woensdag 15 oktober rond 16.00 uur geweest. Uit opgenomen signalementen blijkt dat hier vermoedelijk twee jongens van rond de 15 jaar voor verantwoordelijk zijn. Mocht u meer informatie hebben of ziet u iets, meld dit alstublieft bij de politie via 0900 8844. Uiteraard kunt u dit ook anoniem doen via 0800 7000.

 

 
     
     
     

© Stichting Kruidenbuurt Oosterhout               Datum laatste wijziging 18-02-2013                 Webdesign Peter Wassenaar

     
 

Naar Homepage